VVEASSIST

Reservefonds

Als VvE dient u een reservefonds aan te leggen. Benieuwd hoe VVEASSIST u hierbij kan helpen? Neem dan direct contact met ons op. 

Spaarpotje (Reservefonds)

Zoals bij ‘Onderhoud’ al is vermeld zijn met groot onderhoud vaak omvangrijke sommen geld gemoeid. Te denken valt aan bedragen van vele (tien)duizenden euro’s. En die zijn niet zomaar beschikbaar binnen een VvE. Hiervoor dient dus gespaard te worden. Dat sparen gebeurt middels een Reservefonds.

Tot 2008 was dit geen verplichting, maar op 1 mei 2005 is bepaald, dat elke VvE per 1 mei 2008 over een Reservefonds dient te beschikken, dat met voldoende geld is gevuld en waaruit met name groot onderhoud de komende jaren betaald kan worden.

Omdat de ledenbijdragen (de maandelijkse servicekosten) vrijwel altijd de enige bron van inkomsten zijn voor een VvE, zal dit ‘spaarpotje’ hieruit opgebouwd dienen te worden. Met andere woorden de hoogte van de maandelijkse servicekosten bepaalt, hoeveel er jaarlijks in het Reservefonds ingelegd kan worden.

Goed inzicht in alle toekomstige kosten is dus erg belangrijk, want dan kun je m.b.v. een MJOB weten, hoeveel je maandelijks moet sparen!

Een reservefonds is het spaarpotje van een VvE

Direct contact met VVEASSIST

VVEASSIST helpt bij het reservefonds

Ontzorgd

Vakkundig

Servicegericht

MJOB en MJOP

Nu u weet wat een VvE is, vraagt u zich af waarom een VvE precies nodig is. Lees het hier:

Uw VvE uitbesteden?

Tegenwoordig kunt u een VvE eenvoudig uitbesteden aan een professional. VVEASSIST is zo’n partij.

Verzekeringen

Verzekeringen behoren ook tot de taken van een VvE. Lees hier meer over verzekeringen.